Benvinguts

Les parroquies que configuren la unitat pastoral d'Andratx no son només construccions religioses, sinó grups de cristians que volen viure el seu amor per Jesús i el germans, amb alegria i esperança.

UNITAT PASTORAL D'ANDRATX


telèfon UNITAT PASTORAL - 971 13 64 04 -

upandratx@bisbatdemallorca.com

RECTOR: MN. JOAN BORDOY I GIBERT
- 646405363 -

RESPONSABLE PARROQUIAL: VICENÇ FLEXES ALEMANY - 629024029 -

Parròquia de d'Andratx

Parròquia de d'Andratx
Santa Maria

Parròquia de s'Arracó

Parròquia de s'Arracó
Sant Crist

Parròquia del Port d'Andrtx

Parròquia del Port d'Andrtx
Nostra Senyora del Carme

sábado, 29 de enero de 2011

Betlem o paisatge d’hivern?


A la nostra parròquia de Santa Maria d’Andratx, ja fa gairebé cinc anys, que poc a poc anem fent una aposta per crear un betlem que sigui de la categoria que és mereix la parròquia. La nostra pessebrista d’Andratx Francisca Nadal (tita) any rere any anat adquirint noves peces i elaborant complements artesanalment, per crear un betlem que ens sentim orgullosos de poder exposar per les festes nadalenques. Si Déu vol l’any vinent inclourem el nostre betlem monumental dins la ruta del betlem que es cèlebre a reu de Mallorca.
Un betlem és quelcom més que un paisatge infantil, és la recreació del Misteri de l’Encarnació. Un pessebre és una manifestació artística i tradicional arrelada en el nostre passat i que és una senya d’identitat del nostre poble. Un betlem és una catequesi per a tothom per recordar que Déu està dins la quotidianitat i la senzillesa.
Algun “il•luminat”, ara per salvar el no ferir alguna sensibilitat inventada per ell mateix, pretén veure amb aquetes representacions, un paisatge d’hivern i fins hi tot suprimir el naixement en vistes a donar-li el caire “laic” en la línea que dúiem els darrers anys pel nostre estimat país.
Ja està bé!!!que hem fet els pobres cristians que fins hi tot amb els betlems es fiquen? Que els hi ha fet Josep hi Maria que representen dos immigrants pobres, el nin Jesús dins una pobre menjadora, l’ase i el bou donant la seva escalfo a la sagrada família i els pastor que representen els marginats adorant la esperança mostrada en un fràgil infant?
Que ens deixin tranquils amb els nostres betlems i que s’inventin altres coses.

Mn. Joan Bordoy i Gibert

No hay comentarios: