Benvinguts

Les parroquies que configuren la unitat pastoral d'Andratx no son només construccions religioses, sinó grups de cristians que volen viure el seu amor per Jesús i el germans, amb alegria i esperança.

UNITAT PASTORAL D'ANDRATX


telèfon UNITAT PASTORAL - 971 13 64 04 -

upandratx@bisbatdemallorca.com

RECTOR: MN. JOAN BORDOY I GIBERT
- 646405363 -

RESPONSABLE PARROQUIAL: VICENÇ FLEXES ALEMANY - 629024029 -

Parròquia de d'Andratx

Parròquia de d'Andratx
Santa Maria

Parròquia de s'Arracó

Parròquia de s'Arracó
Sant Crist

Parròquia del Port d'Andrtx

Parròquia del Port d'Andrtx
Nostra Senyora del Carme

martes, 6 de abril de 2010

Ermita de Son Orlandis en perfecta estat de revista




Ermita de Son Orlandis en perfecta estat de revista

Es va publicar damunt la prenssa que els responsables de l’ermita de Son Orlandis no tenien cura de la seva conservació. I en part tenen raó. La història sabrà posar les coses en el seu lloc.
Des de fa un grapat d’anys, existeix un compromís adquirit per l’ajuntament d’Andratx, a canvi d’unes possessions de la Parròquia, d’arreglar el camí de l’ermita. Durant molt d’anys aquest compromís no es va dur a terme per molt i variats motius esgrimits pel consistori. Finalment s’ha dut aquest arreglo a terme, el que públicament don les gràcies, però el qual em sembla que necessitarà un manteniment periòdic, ja que s’ha realitzat en materials de característiques mediambientals adients, però d’una durabilitat escassa.
Fa un grapat de mesos, uns vàndals varen intentar entrar dins l’ermita sense assolir-lo gràcies a la forta reixa que la guareix, però així mateix varen fer malbé una de les portes. Per altre banda la coberta estava en mal estat i entrava aigua de la pluja. Tot això era una realitat, però les gestions anaven en direcció a l’arreglo del camí, perquè sinó era molt dificultós que els operaris pugessin les eines i el material a peu i poder reparar el moli de l’ermita.
Un pic acabat la reparació del camí, immediatament la parròquia va fer arreglar la coberta, la porta, pintar les reixes i alguns desperfectes menor del moli.
Dit això, tot aquest arregles valen molt de doblers, per una banda és una llàstima deixar perdre aquest monuments catalogats i per altre tenim una responsabilitat amb la gent que pateix necessitats dins el nostre poble, per això que intentem en gran esforç equilibrar els nostres escassos recursos econòmics per atendre el més urgent.
Tothom diu la seva, ens omplim la boca de dir que el patrimoni s’ha de conservar, tots en volem gaudir de pujar a passar una bona estona i estam orgullosos de tenir espais tan ermosos, però convé conscienciar-se que és de tots, i malgrat que la titularitat és parroquial és un espai per gaudir tothom que hi vulgui anar.
Vos convit a pujar a l’ Ermita de Son Orlandis, és una passejadeta preciosa, però respecteu-la i no hi deixeu brutor. Tracteu-la com si fos vostra, que al cap hi ha la fi ho és.

Mn. Joan Bordoy i Gibert
Rector de la Unitat Pastoral d’Andratx

No hay comentarios: